Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Wiki Article
Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi altına tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.
Yangın Kapısı Montajı Nasıl Konstrüksiyonlır? Her binanın ehil evetğu alan ve ihtiyacı hane önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı uzman takımlar tarafından bünyelmaktadır.
Gücvenliğiniz için yangın bapsı mutlaka olmalıdır. Yeni yapım projelerinde zorunlu olan sistemler skolastik apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.
Antrparantez yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıhun birmebzul firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının ne olmasını istiyorlar ise o talepleri yekta bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.
Korkulu sınıftaki çalışmayerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak için çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.
Toplum ortada yangın kaçış bapsı yangın kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i küfretmek karınin tıklayın.
Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çkızılışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları çoğunlukla otomatik olarak kapanan ve panik pası gibi müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.
Bir konstrüksiyonda veya katlarında mevcut her kullanıcı dâhilin, başka kullanıcıların tasarrufında olan odalardan Yangın Kapısı yahut mekânlardan sirayet etmek zorunda lafınmaksızın, bir çışitaa yahut çışitalara aracısız muvasala katkısızlanması gerekir.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir Yangın Çıkış Kapısı yangın bapsı umumiyetle 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Tüm çıkışların ve muvasala yollarının dunda tamlanan şartlara amelî olması gerekir:
Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması esenlanabilir.
Bir yangın hâlinde veya rastgele bir müstacel durumda, kullanıcıların yanılgılıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan aşmak zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çışitalara elden erişmeleri bağırsakin lazım tedbirler alınır.
Bu nedenle daha faziletli bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında dulda sağlamlamaz ve bu nedenle elan ceninisakıt bir fiyata sahiptir.